• 6
 • 7
 • 8
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Iskolai beiratkozás

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

 1. A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

 • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni pl.: Gyógypedagógiai iskola

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index  oldalon találhatja meg.

2) A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

 • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola1.

 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

A Kővágószőlősi Tagintézménybe ekkor kell beiratkozni!

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata 2. d) pontja szerint]. Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg:

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány

 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya

 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

* Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

 

Pellérdi Általános Iskola Kővágószőlősi Tagintézménye

7673. Kővágószőlős, Rákóczi út 2/A

Pellérdi Általános Iskola Kővágószőlősi Tagintézménye

7673. Kővágószőlős, Rákóczi út 2/A.

Tel: 72/374-643; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Iskolánk a Mecsek oldalában helyezkedik el tágas terekkel, tágas, világos, szép tantermekkel és tornacsarnokkal. 54 tanulója van iskolánknak 1-8. évfolyamon, mely jelzi, hogy kis létszámú osztályban tanulhatnak az idejáró gyerekek. A családias hangulat áthatja mindennapjainkat, ahol sok-sok figyelem irányul egyénileg is a gyerekekre, tanulás és a nevelés során egyaránt. Csak a készségtárgyakat tanulják összevont osztályban, ahol fejlődik együttműködési készségük, toleranciájuk, egymásra figyelési képességük, és az alkalmazkodási képességük. Nálunk mindenki ismer mindenkit, tudunk gyermekeink rezdüléseiről is.

Integráltan oktatunk, a hozzáadott értékben hiszünk. Hiszünk abban, hogy mindenki értékes valamiben, hiszünk abban, hogy egymás kultúrájának megismerésével, egymás elfogadására tanítjuk gyerekeinket.

Számtalan tanórán kívüli programmal színesítjük tanulóink mindennapjait. Versenyekre járnak, sportolnak, zenét tanulnak, hangszereken játszanak. Évről évre vannak kirándulások és a jobbnál jobb programajánlatunk: ünnepkörökhöz kapcsolódó rendezvények , Családi nap, vidám interaktív foglalkozások. Az érdeklődő tanulóknak szakköröket, sportolási lehetőséget biztosítunk. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a település Önkormányzatával és civil szervezeteivel, mely számtalan közös, alkotó rendezvényben is testet ölt. Falu nemzeti ünnepein műsort adunk, verselünk, táncolunk, énekelünk.

A rászorulóknak fejlesztő foglalkozásokat tartunk.

Az iskola nevelési elvei, gyerekszeretete, humánus légköre megfelel a mai kor kihívásainak.

Pedagógiai munkánk bizonyítja, hogy iskolánk megvalósítja a legfontosabb célját: emberséget, elfogadást, és tudást adni diákjainknak.

Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat!

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-15 óráig van lehetőség

Elérhetőségünk:

Pellérdi Általános Iskola Kővágószőlősi Tagintézménye

7673. Kővágószőlős, Rákóczi út 2/A

Tel: 72/374-643;

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

1 Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6) bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

Bakonya a térképen

Útvonaltervezés innen::