• 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az Orfűi Közös Önkormányzati Hivatal Cserkúti Kirendeltsége 2021. március 01. napjától 2021. április 30. napjáig terjedő időszakban végzi az ebösszeírást.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A 2021. évi ebösszeírás céljából kérem Cserkút és Bakonya települések közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit az „Ebösszeíró adatlapot" kitölteni és legkésőbb 2021. április 30. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon a bakonyai hivatalba eljuttatni szíveskedjenek. Amennyiben több példányra van szüksége azt a hivatalban átvehetik, ill. a www.bakonya.hu weboldalról letölthetők. A kitöltéssel kapcsolatban a 72/564-125-ös telefonszámon kaphatnak tájékoztatást hétfőtől - csütörtökig 8 00 - 15 00 óra között, pénteken 8 00 -12 00 óráig, vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Felhívom az ebtulajdonosok és ebtartók figyelmét arra, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni! Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani: személyesen vagy postai úton az Orfűi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének címezve a 7673 Cserkút, Alkotmány utca 8. címre eljuttatva. Ügyfélkapun keresztül a Cserkút Község Önkormányzat címére (KRID azonosító: 162249918) e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 150.000 Ft. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a közös önkormányzati hivatal munkatársai ellenőrizni fogják. Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok és ebtartók az eb összeírását követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Az eb tulajdonosa és tartója a bejelentését a fent ismertetett módon teheti meg. Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Együttműködésüket köszönöm!

Cserkút, 2021. április 1.

dr. Csernyánszky Gábor

aljegyző sk.

Bakonya a térképen

Útvonaltervezés innen::